Floralia

groepsportret Floraliacommissie klein bestand

De Floralia van OBS de Springplank is een feest dat elk jaar op een vrijdagavond in september gehouden wordt.  Op het feest zijn onder andere verschillende spelletjes te doen, is er lekkers te eten en worden er verlotingen gehouden. Tijdens de avond is er ook een tentoonstelling te zien van planten, bloemen of pompoenen die door de kinderen zelf zijn gekweekt.
De voorbereidingen van de Floralia beginnen al half april; dan krijgen alle kinderen van de school een aantal pitten of zaden mee naar huis om hun eigen zonnebloemen, pompoenen of droogbloemen te laten groeien. Het is de bedoeling deze zo groot, zwaar of hoog mogelijk te laten worden. Daarnaast krijgen de kinderen half mei een plantje mee naar huis, om dat voor aanvang van de zomervakantie zo mooi en groot mogelijk weer mee te nemen naar school.
De planten worden beoordeeld door een echte jury en voor de beste verzorgers zijn er prijzen te winnen. De opbrengsten van de Floralia komen ten bate van de school. In 2010 en 2011 zijn er bijvoorbeeld vrolijke Pleinplakkers en een heuse pingpongtafel voor op het plein mee gerealiseerd!
Om dit allemaal mogelijk te maken is er een commissie van ouders en leerkrachten die de organisatie van de Floralia op zich neemt
.